Georg Gstrein Νέα Τουρισμός

 Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βουδαπέστης – UTAZAS 2023

 Photo: Ι. Ραφαλιάς – Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας, Σ. Σκαλτσή – Προϊσταμένη Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας, Δ. Μαρινόπουλος – Εμπορικός Ακόλουθος Ελληνική Πρεσβεία Βουδαπέστης, Ε. Αποστολάκης – Πρέσβης της Ελλάδος στην Ουγγαρία, Δ. Ξυλούρη – ΚΥ ΕΟΤ, Β. Δημόπουλος – ΚΥ ΕΟΤ

Εξαιρετικά τα μηνύματα για την Ελλάδα από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Utazas, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη το διάστημα 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2023.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ουγγαρίας, όπου συμμετείχαν 160 εκθέτες από 34 χώρες, προσελκύοντας 30.000 επισκέπτες.

Ξεχωριστό και πόλος έλξης επισκεπτών, το καλαίσθητο ελληνικό περίπτερο, όπου ο ΕΟΤ, μετά από απουσία πολλών ετών, συμμετείχε με συνεκθέτες τις Περιφέρειες Κρήτης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων και Θεσσαλίας.

 

H Ελλάδα στην κορυφή της ζήτησης για το προσεχές καλοκαίρι

Η αδιάκοπη ανοδική πορεία της Ελλάδας στην ουγγρική αγορά επιβεβαιώθηκε όχι μόνο από την αθρόα προσέλευση επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο αλλά έτι περισσότερο από τις συζητήσεις που είχαν τα στελέχη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας με τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδίων της χώρας.

Σημαντικός αριθμός Ούγγρων έχει προβεί ήδη στο κλείσιμο πακέτων διακοπών, εκμεταλλευόμενο των σημαντικών εκπτώσεων για προκρατήσεις, με την αύξηση σε σχέση με αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους να αγγίζει το 30%.

Το δυναμικό αεροπορικών θέσεων (blocked seats)  των T.Os έχει αυξηθεί σημαντικά, όπως άλλωστε και το σύνολο των πτήσεων προς ελληνικούς προορισμούς από τις αεροπορικές εταιρείες (Aegean Airlines, Ryanair, Wizzair και Smartwings – charter)

Η Ουγγαρία συνδέεται απευθείας με 12 ελληνικούς προορισμούς από τα αεροδρόμια της Βουδαπέστης και της Debrecen (Αθήνα, Κέρκυρα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Σαντορίνη, Μύκονος, Κάρπαθος, Κεφαλονιά και Άκτιο/ Πρέβεζα).

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το ποσοστό Ούγγρων που διακινούνται οδικώς προς τη χώρα μας κυρίως προς Χαλκιδική, Πιερία αλλά και προς Κέρκυρα και Θάσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός των Ούγγρων.

Το 2022 περίπου 280.000 επισκέφθηκαν οργανωμένα (Tos, ταξιδιωτικά Γραφεία) τη χώρα μας ενώ σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου Βουδαπέστης ο αριθμός των διακινηθέντων επιβατών προς Ελλάδα υπερέβη τους 400.000.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Βουδαπέστη κ. Αποστολάκης, οποίος συνομίλησε με τους εκπροσώπους των Περιφερειών της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση