Ειδήσεις Κόσμος Ομογένεια

Το ΙCC WOMEN HELLAS «Ταξίδεψε» στέλνοντας εικόνα από την φωτισμένη Ακρόπολη 

Το ΙCC WOMEN HELLAS «Ταξίδεψε» Αμερική Καναδά Βρυξέλλες & Παρίσι στέλνοντας εικόνα από την φωτισμένη Ακρόπολη

Νέα clusters – Διεύρυνση σε Καναδά – Νέα Υόρκη – Έμπειρες Δημοσιογράφοι στην «ομάδα»

Τις δημοσιογράφους που θα απαρτίζουν το νέο cluster Media υποδέχθηκε  η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου  &  μέλη της συντονιστικής επιτροπής σε δείπνο με θέα την Ακρόπολη & τον ολοκαίνουργιο φωτισμό της.

Η  Υπεύθυνη ενημέρωσης  στο κανάλι της Βουλής Αλεξία  Κουλούρη, η Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων-Ελληνικό Τμήμα, Σάγια Τσαουσίδου & δύο εμπειρότατες δημοσιογράφοι του ελεύθερου ρεπορτάζ  με διεθνείς  επιτυχίες στο ενεργητικό τους η  Μαρία Λεμονιά και η  Αννα Γριμάνη  δήλωσαν «έτοιμες από καιρό» να  συμβάλλουν στην δικτύωση των Ελληνίδων που διαπρέπουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα η Πρόεδρος  καλωσόρισε  την δημοσιογράφο – συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη που αναλαμβάνει να δημιουργήσει το cluster του ICC WOMEN HELLAS στον Καναδά  όπου ζει, εργάζεται, δημιουργεί & προοδεύει τα τελευταία 31 χρόνια.

Σε video call οι δημοσιογράφοι μίλησαν & αντάλλαξαν απόψεις με την Ελληνογαλλίδα Ευρωβουλευτή (στο κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν) Χρυσούλα Ζαχαροπούλου η οποία θα συμβάλει στην διεύρυνση του ICC στην Ευρώπη, εκκινώντας από τις Ελληνίδες της Γαλλίας.

Η δεύτερη τηλε-σύνδεση έγινε με τις  Βρυξέλλες  και την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή  Ελίζα Βόζενμπεργκ Ambassador του ICC WOMEN HELLAS για την ισότητα, τον τομέα που έχει αναλάβει & στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παρούσα  ήταν επίσης η πρέσβης Κατερίνα Μπούρα από τις πρώτες γυναίκες του διπλωματικού σώματος στην Ελλάδα & η υπεύθυνη της Ελληνικής Αγωγής Ευγενία Μανωλίδου, με τη νομικό Ελένη Γιαννοπούλου & την οδοντίατρο Αγγελική Μαργαρίτη-Andrews που συναπαρτίζουν  το cluster «Απόδημος Ελληνισμός».

Last, but not least η Νιόβη Χριστοπούλου μία δυναμική Ελληνοαμερικανίδα που ηγείται του cluster της Νέας  Υόρκης  στο οποίο συμμετέχουν επιχειρηματίες και ακαδημαϊκοί  όπως η Αlexandra Vasillaros, η  Evi Adamidi, η Maria Vassalos, η Hara Mavrikos-Gisholt, η Jaqueline Anca Vassilatos & η  Marina Hadjipateras

Ο κόσμος έγινε ξαφνικά μικρός κάτω από τον άμορφο Αττικό ουρανό, αφού οι Ελληνίδες από κάθε γωνιά του πλανήτη έδωσαν υπόσχεση να στηρίξουν η μία την άλλη , να δικτυωθούν και να αλληλογνωριστούν, ώστε να υλοποιηθούν  projects για την ενδυνάμωση των όπου γης Ελληνίδων!

Pics by Vassilis Koutroumanos

* To  ICC Hellas World Business Women Initiative είναι η δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών, διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με την συνδρομή του παγκόσμιου networking του ICC.

Αφήστε μια απάντηση